Lasten fysioterapia

Lasten fysioterapia keskittyy lapsen motorisen kehityksen tukemiseen ja mahdollisten liikkumiseen liittyvien haasteiden hoitamiseen.

Syitä, joiden takia lapsi tulee fysioterapiaan:

  • Motorisen kehityksen viivästymät: Lapsi ei saavuta motorisia taitojaan normaaliin tahtiin verrattuna muihin samanikäisiin lapsiin, esimerkiksi istumisen, ryömimisen, seisomisen tai kävelemisen oppiminen voivat viivästyä.
  • Neurologiset sairaudet tai vammat: Esimerkiksi kehitysvamma, selkäydinvammat tai aivovauriot voivat vaikuttaa lapsen liikkumiseen. Fysioterapeutti voi auttaa lapsia hallitsemaan oireitaan ja parantamaan liikkumiskykyään.
  • Lihasheikkoudet tai -jäykkyydet: Joillain lapsilla voi olla lihasheikkoutta tai lihasjäykkyyttä, mikä vaikeuttaa heidän liikkumistaan ja päivittäisten toimintojen suorittamistaan.
  • Krooniset sairaudet: Tietyt krooniset sairaudet, esimerkiksi reuma, voivat vaikuttaa lapsen liikkumiseen ja fyysiseen suorituskykyyn. Fysioterapeutti voi auttaa hallitsemaan näitä oireita ja parantamaan lapsen elämänlaatua.

Lasten fysioterapiassa harjoitteet tehdään leikinomaisesti huomioiden lapsen ikä ja kiinnostuksen kohteet.
Alkukartoituksen jälkeen valitaan kuntoutusmenetelmät, jotka vastaavat lapsen yksilöllisiä tarpeita ja tavoitteita.

Lasten fysioterapia voi sisältää seuraavanlaisia asioita:

  • Arviointi ja suunnittelu: Ensimmäinen askel on lapsen toiminintakyvyn arviointi. Perusteellisen arvioinnin perusteella fysioterapeutti laatii yksilöllisen hoitosuunnitelman, joka sopii parhaiten lapsen tarpeisiin.
  • Liikkuvuuden ja voiman harjoittelu: Fysioterapeutti voi käyttää erilaisia harjoituksia ja aktiviteetteja parantaakseen lapsen liikkuvuutta ja voimaa. Tämä voi sisältää esimerkiksi venytyksiä, lihaskuntoharjoituksia, tasapainoharjoituksia ja motorisia taitoja kehittäviä leikkejä.
  • Manuaalinen terapia: Lihasten jännitystiloissa fysioterapeutti voi käyttää manuaalista terapiaa, kuten hierontaa, nivelten mobilisointia tai pehmytkudoksen käsittelyä, auttaakseen lievittämään kipua, parantamaan liikkuvuutta ja edistämään paranemista.
  • Kävelykuntoutus: Lapsille, joilla on vaikeuksia kävelyn kanssa, fysioterapeutti voi tarjota erityisiä kävelyharjoituksia ja -tekniikoita, kävelytelineiden käyttöä tai muiden apuvälineiden, kuten ortoosien, käyttöä kävelyn tukemiseksi.
  • Ohjaus ja neuvonta: Fysioterapeutti tarjoaa ohjausta ja neuvontaa lapsen vanhemmille tai huoltajille siitä, miten he voivat tukea lapsen terveyttä ja liikkumista kotona ja arkielämässä. Tämä voi sisältää vinkkejä oikeanlaisista asennoista, ergonomiasta, turvallisesta nostamisesta ja siirtämisestä sekä päivittäisistä aktiviteeteista.
  • Yhteistyö muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa, kuten esimerkiksi apuvälineasiantuntijoiden, lääkäreiden, eri alojen terapeuttien, opettajien ja avustajien kanssa.

Fysioterapia voidaan toteuttaa vastaanottokäynteinä, lapsen kotona, päiväkodissa, koulussa tai muussa lapsen toimintaympäristössä.
Olemme Kelan ja Oma Hämeen palveluntuottajia. Lapselle voi myös varata ajan fysioterapeutin arviointiin ja ohjaukseen ilman lääkärin lähetettä tai maksusitoutumusta.

Ota minuun yhteyttä

Fysioterapia palvelut

Tuki- ja Liikuntaelimistön fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia on yksi fysioterapian erikoisala, jossa keskitytään eri-ikäisten ihmisten tuki- ja liikuntaelimistön toimintaan, toimintarajoitteiden fysioterapeuttiseen tutkimiseen, manuaaliseen terapiaan ja ihmisten omatoimisen harjoittelun ohjaukseen sekä neuvonta

Neurologinen fysioterapia

Neurologinen fysioterapia on vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tavoitteena on edistää toimintakykyä ja osallistumismahdollisuuksia arjessa.

Työfysioterapia

Työfysioterapia on erikoistunut fysioterapian haara, joka on pyrkii edistämään työntekijöiden terveyttä, turvallisuutta ja toimintakykyä työpaikoilla.

Lasten fysioterapia

Lasten fysioterapia keskittyy lapsen motorisen kehityksen tukemiseen ja mahdollisten liikkumiseen liittyvien haasteiden hoitamiseen.

Psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysinen fysioterapia on fysioterapian erikoisala, jossa tavoitteena on ihmisen kokonaisvaltaisen toimintakyvyn edistäminen.

Kelan Vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen tavoitteena on, että pystyt sairaudestasi tai vammastasi huolimatta tekemään töitä tai selviytymään arkielämän toiminnoista paremmin.

Kotikäynnit

Kotikäyntinä suoritettava fysioterapia tulee ajankohtaiseksi, kun asiakkaan siirtyminen toimipisteellemme on hankalaa, tai jos asiakas haluaa fysioterapian suoritettavan kotonaan muusta syystä.

Yksillölliset tukipohjalliset

Yksilölliset tukipohjalliset on jalkapohjasi mukaan valmistettuja tukipohjallisia, jotka tarjoavat lisätukea jaloillesi ja auttavat korjaamaan askellusta, sekä vähentämään kipua ja väsymystä. Niiden avulla pyritään ohjaamaan jalkoja luonnolliseen seisoma- kävely- ja juoksuasentoon.

Lääkinnälliset hoitosukat – Tukisukat

Kevyet tukisukat on tarkoitettu käytettäväksi terveissä jaloissa. Niiden tarkoitus on ehkäistä tai vähentää alaraajojen turvotustaipumusta ja väsymistä sekä hoitaa lieviä laskimovaivoja ja estää tai hidastaa niiden pahenemista.

Hieronta

Kun haluat lievitystä lihasjännityksiin ja kipuihin tai kun tavoitteesi on ihan vain helliä itseäsi, varaa aika hierontaan Onni Fysiossa.

Akupunktio

Akupunktio on vanha kiinalainen hoitomenetelmä, jossa stimuloidaan akupunktiopisteitä ohuilla neuloilla. Neulat vaikuttavat 20-30 min. Akupunktiota annetaan yleensä 3-10 kerran hoitosarjoina noin viikon välein.

Scroll to Top